Nederlands

De European Animal Liberation gathering doelt op een sterke militante beweging om de oppressie van dieren tegen te gaan en te bevechten.

Deze bijeenkomst wil graag individuen en kleine groeperingen van gelijkgestemden die zich inzetten voor dierenbevrijding met elkaar in contact brengen en zo een sterk en effectief netwerk bewerkstelligen om de vroegere kracht en richting te herstellen van het dierenactivisme.

Groeperingen die zich inzetten voor dierenrechten die minder breed politiek georiënteerd zijn worden met toenemende mate aantrekkelijk voor mensen met fascistische, ‘right wing’ en patriarchische denkbeelden. We zullen op de gathering een aantal voorbeelden bespreken en hoe we deze het beste kunnen aanpakken.

Er zijn veel mensen die onze ‘movement’ verlaten vanwege de beteugeling van de politie en de staat, geweld van dierlijke misbruikers, onderdrukkend gedrag binnen onze groepen of simpelweg vanwege het feit dat het een uitdaging is om aan deze worsteling deel te nemen. We willen een netwerk bouwen waarin we kunnen samenwerken. Om voor onszelf te kunnen zorgen en voor anderen klaar te staan en zo een ijzersterke beweging te creëren.

Anarchisme en de anti-kapitalistische ‘struggle’ zijn een belangrijk onderdeel van het gevecht voor dierenbevrijding. We kunnen deze uitdaging enkel effectief aangaan als we de structuur van de hiërarchie en de oppressie tegen andere soorten kunnen doorzien en begrijpen. Veel mensen zullen zichzelf geen ‘anarchist’ noemen, maar zullen desalniettemin tegen de hiërarchie en domesticatie zijn en we willen deze mensen ook dolgraag uitnodigen om deel uit te maken van onze gathering. Dit is een ‘all-inclusive’ meeting. Iedereen is welkom.

We organiseren een hele reeks workshops. Wij denken dat reflecteren op onze ‘movement’ cruciaal is om voortgang te boeken, maar we willen zeker niet het hele weekend spenderen aan praten en discussiëren.
Er zullen ook een aantal praktische workshops zijn waarin mensen hun vaardigheden kunnen delen.
Mocht er een workshop zijn die jij graag zou willen zien of begeleiden, laat het ons alsjeblieft horen. We verwelkomen ideeën en suggesties ten zeerste.

Advertisements