Suomi

Bilbao, 1-3 kesäkuuta.
Paikka, jossa voimme jakaa käytännön taitoja ja keskustella strategioista ja taktiikoista taistelussamme eläinten sortoa sekä niiden elinympäristön tuhoamista vastaan.

Tavoitteenamme on rakentaa tehokas verkosto eläinten vapautusliikkeiden ja eläinten vapautuksen puolesta taistelevien ihmisten välille ympäri Eurooppaa.

Haluamme myös keskustella siitä, miten voimme pitää huolta itsestämme ja toisistamme paremmin, jotta liikkeestämme tulisi vahvempi ja voisimme vastata tukahduttamismenetelmiin ja muihin kohtaamiimme vaikeuksiin paremmin.

Tapaaminen järjestetään anarkististen periaatteiden mukaisesti mutta osanottajien ei tarvitse olla anarkisteja. Työpajat tulkataan espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi. Jos voit auttaa tulkkauksessa, ota meihin yhteyttä etukäteen.

Olisi hyvä tietää ennalta montako ihmistä tapaamiseen on tulossa. Jos haluat tulla tapaamiseen tai järjestää siellä työpajan, lähetä sähköpostia osoitteeseen

liberation.gathering@riseup.net

Päälausunto

Tämän Euroopan laajuisen eläinten vapautustapaamisen tavoitteena on rakentaa vahva militanttiliike taistellaksemme ei-inhimillisten eläinten sortoa vastaan.

Toivomme tapaamisen yhdistävän samanhenkisiä ihmisiä ja pieniä ryhmiä, jotka työskentelevät eläinten vapautuksen puolesta, jotta voimme kehittää lujan ja tehokkaan verkoston ja löytää liikkeen entisen vahvuuden ja suunnan uudelleen.

Eläinoikeusliikkeet, joilta puuttuu laajempi poliittinen näkemys näyttäytyvät yhä kiinnostavampina fasistisia, oikeistolaisia ja patriarkaalisia mielipiteitä omaaville henkilöille. Keskustelemme tapaamisessa joistain esimerkeistä ja siitä, miten voimme taistella kyseistä ilmiötä vastaan.

Monet jättävät eläinten vapautusliikkeen joko poliisin ja valtion sortomenetelmien takia, eläinten kaltoinkohteluun syyllistyneiden henkilöiden väkivallan takia, ryhmien sisäisten alistavien käytösmallien takia, tai koska taistelun jatkaminen tuntuu yksinkertaisesti liian haastavalta. Haluamme kehittää verkoston, jossa voimme työskennellä kollektiivisesti ja pitää huolta itsestämme ja toisistamme ja täten luoda sitkeämmän liikkeen.

Anarkismi ja kapitalismin vastainen taistelu ovat tärkeä osa eläinten vapautustaistelua ja on tärkeää, että ymmärrämme millaisista hierarkioista ja sorrosta muut lajit kärsivät, jotta voimme taistella laajempaa kapitalistista järjestelmää vastaan tehokkaasti. Monet ihmiset eivät ehkä määrittelisi itseään anarkisteiksi mutta he vastustavat silti hierarkioita ja eläinten domestikaatiota. Toivoisimme, että myös tällaiset henkilöt tulisivat mukaan tapaamiseen. Tapahtuma ei ole suunnattu yksinomaan anarkisteille.

Meillä on suunnitteilla monenlaisia työpajoja. Uskomme, että asioista keskusteleminen on tärkeää eläinten vapautusliikkeen kehittymisen kannalta, mutta emme myöskään halua viettää koko viikonloppua keskustelemalla. Järjestämme siksi myös käytännönläheisiä työpajoja, joissa ihmiset voivat jakaa käytännön taitojaan. Jos haluaisit järjestettävän tai järjestää itse jonkun erityisen työpajan, kerro meille siitä.

 

Advertisements